Lessen

Zwemschool Jos Koelemeijer biedt een breed scala aan zwemlessen aan. Hier vindt u een omschrijving van de lessen.

 

Informatie over de lesroosters en de tarieven vindt u bij de locaties.

Baby- en peuterzwemmen

Op donderdagochtend van 11:30 tot 12:00 en vrijdagochtend van 10.00 tot 10.30 uur is het zwembad in Hoogwoud gereserveerd voor baby’s en peuters. Samen met hun vader, moeder, opa of oma genieten ze van een half uurtje zwemplezier. Lekker samen zingen en spelen, spetteren en spatten. De kinderen raken al snel vertrouwd met het water.

 

In deze les leren peuters spelenderwijs wat ze moeten doen als ze in het water terecht komen. Bovendien pikken ze al heel wat zwemvaardigheden op die van pas komen bij de ‘echte’ zwemles.

Zwemles vanaf 5 jaar

Kinderen die op baby- en peuterzwemmen hebben gezeten, kunnen vanaf hun 5e meteen doorstromen naar deze zwemles.

 

We starten altijd met kleine groepjes. Elke lesgroep heeft zoveel mogelijk een vaste zwemjuf of -meester. Dit helpt mee om de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel te geven. In de lessen besteden we iedere les aandacht aan ‘zelfredzaamheid’.

 

In de aanloop naar het diploma A ontvangen de kinderen vijfmaal een tussentijds zwemdiploma: het vissendiploma het eendjesdiploma het schildpaddiploma het kikkerdiploma en het dolfijnendiploma. De kinderen willen maar wat graag zo’n mooi diploma krijgen; het stimuleert ze om extra hun best te doen.

 

Deze les heeft twee varianten:

  • 1 x per week 45 minuten
  • 1 x per week 1 uur

Klik hier voor de officiële eisen voor diploma A (volgens BREZ)

 

Versnel zwemcursus diploma A

Wilt u het behalen van het A diploma laten versnellen? Dit is de oplossing. Veilig,snel en effectief.

 

Hoe vaker uw kind zwemt in een korte tijd des te sneller het A diploma kan worden behaald. Wij reserveren voor uw kind de zwemdagen en tijden.

 

Voorjaar versnel zwemcursus start in februari

Kinderen starten met de zwemcursus tijdens de krokusvakantie. In die week wordt er 3 dagen van 1½ uur extra zwemles gegeven. Na deze week zwemmen de kinderen 1 of 2 keer per week (op een vaste tijd) tot de zomervakantie. Ook tijdens de mei-vakantie wordt er 3 dagen extra zwemles gegeven van 1½ uur. Tijdens de zomervakantie zwemmen de kinderen de 1e week 3x extra 1½ uur en de 2e week 5x 1½ uur per week.

 

Najaar versnel zwemcursus start in oktober 

Kinderen starten met de zwemcursus tijdens de herfstvakantie in die week wordt er 3 dagen 1½ uur extra zwemles gegeven. Na deze week zwemmen de kinderen 1 of 2 keer per week tot de kerstvakantie. Tijdens de kerstvakantie zwemmen de kinderen 2 weken lang 1½ uur per dag (buiten de feestdagen om).

 

Klik hier voor de officiële eisen voor diploma A (volgens BREZ)

 

Diplomazwemmen B

Kinderen die het A-diploma hebben, halen over het algemeen vrij snel het B-diploma. Dit kan 2 tot 4 maanden duren. Wij raden dan ook altijd aan om na diploma A gelijk door te gaan voor B. Dit diploma zorgt ervoor dat kinderen zich nog beter in het water kunnen redden.

 

Voor het B-diploma volgen de kinderen 1 x per week 1 uur zwemles.

 

Klik hier voor de officiële eisen voor diploma B (volgens BREZ)

 

Diplomazwemmen C

In Nederland hebben we het liefst dat kinderen het hele zwem-ABC halen. De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes. Maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een échte vriend van het water. Die kan zich goed redden in zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

 

Voor het C-diploma volgen de kinderen 1 x per week 1 uur zwemles.

 

Klik hier voor de officiële eisen voor diploma C (volgens BREZ)

 

Privé zwemles voor kinderen

Zwemschool Jos Koelemeijer is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met (extreme) waterangst. De kinderen gaan samen met de instructeur het water in en zullen na een aantal privélessen van hun watervrees af zijn. U zult versteld staan van het snelle resultaat!

 

Wij zijn ook gespecialiseerd in het geven van zwemles aan kinderen met een beperking. Denk aan kinderen met een motorische achterstand, een verstandelijke handicap, een autismestoornis of gedrag- en concentratieproblemen. Dankzij de privélessen van onze gespecialiseerde instructeur/instructrice kunnen de kinderen toch uitstekend leren zwemmen.

 

De zwemschool beschikt over een zwemdocente met een pedagogische opleiding. Tevens wordt er gekeken voor een M.R.T. ondersteuning bij kinderen die dat nodig hebben.

 

We geven ook privéles aan kinderen die snel hun A-diploma willen halen.

 

Hydrofitness

Het woord zegt het al: hydrofitness is fitness in het water. U hoeft geen goede zwemmer te zijn om mee te kunnen doen. Het water is 1.40 meter diep, dus u kunt gewoon staan.

 

Hydrofitness is een populaire manier van bewegen in het water met veel aandacht voor buik-, bil-, borst-, arm- en beenspieren. De lessen worden ondersteund met speciale muziek. Tijdens de les wordt op hoog tempo en niveau gewerkt. De halters in de handen en de cuffs om de enkels zorgen dat u in balans blijft, maar laten uw spieren ook extra werken. Door het ‘lichter’ bewegen in het water is er minder kans op blessures (geen schokbelasting). Water werkt masserend en bevordert de afvoer van afvalstoffen. Hydrofitness is geschikt voor iedereen die een strakker lijf wil.

 

Een les duurt 30 minuten.

 

Trim-/conditiezwemmen

Trim/conditiezwemmen heeft tot doel uw conditie te verbeteren. Tijdens deze lessen komen alle zwemslagen aan bod. Trim/conditiezwemmen is een gevarieerde les die u uitdaagt om steeds sneller te gaan zwemmen. De trimgroepen zijn aangepast aan de diverse zwemniveau’s. Een trimgroep bestaat uit maximaal acht personen, zodat er genoeg ruimte is om goed door te kunnen zwemmen.

 

Een les duurt 30 minuten.

 

Senioren zwemmen

Iedereen weet hoe belangrijk het is om te bewegen. Dat geldt zeker voor ouderen. Maar een flinke wandeling of fietstocht maken is niet (meer) voor iedereen weggelegd. In dat geval kan senioren zwemmen uitkomst bieden. In het water bent u gewichtloos en heeft u minder last van uw ‘stramme’ spieren en gewrichten.

 

Iedere week doen zo'n honderd mensen mee aan de les senioren zwemmen in ons zwembad. U kunt genieten van een heerlijke watertemperatuur van 31 graden. De oefeningen zijn niet moeilijk, maar zorgen er wel voor dat uw spieren en gewrichten in beweging zijn en soepel blijven of worden.

 

Het water is maar 1.40 diep, zodat u kunt staan in het water. U hoeft voor senioren zwemmen dan ook niet te kunnen zwemmen. Voor de zekerheid kunt u in het begin vragen of de instructeur u in het water wil begeleiden.

 

Bij onze seniorenlessen staat bewegen uiteraard voorop, maar gezelligheid neemt een goede tweede plaats in. De meeste deelnemers vinden het kletsen na de les, met een heerlijk kopje koffie erbij, bijna net zo leuk als de les zelf.

 

De lessen worden zowel overdag als ´s avonds gegeven. Een les duurt 30 minuten.

 

Zwemmen op medische indicatie

Omdat bewegen pijn doet, hebben mensen met rugklachten, gewrichtsklachten of spierklachten vaak de neiging om zo min mogelijk te bewegen. Voor deze mensen is bewegen in warm water een uitkomst.

 

Bij zwemmen op medische indicatie bieden gekwalificeerde zweminstructeurs/instructrices op verantwoorde wijze oefeningen aan die het bewegingsapparaat soepel maken en versterken. Soms wordt gebruik gemaakt van materialen die de oefeningen ondersteunen. Omdat het bad slechts 1.40 meter diep is kan iedereen aan de oefeningen deelnemen, ongeacht of de persoon kan zwemmen of niet.

 

Voor deelname aan het zwemmen op medische indicatie is het verstandig om eerst advies te vragen aan uw behandelend arts of therapeut. Een verwijskaart is niet nodig.

 

Een les duurt 30 minuten.

 

Privé zwemles voor volwassenen

Bij onze zwemschool is het mogelijk om privélessen te volgen. Bijvoorbeeld als u (beter) wilt leren zwemmen of als u van uw watervrees af wilt.

 

Een les duurt 30 minuten.

 

Vrij zwemmen

Er zijn altijd zwemmers die gewoon lekker baantjes willen trekken. Speciaal voor die mensen hebben we een paar uur per week ‘vrij zwemmen’.

 

In ons gezellige zwembad met een watertemperatuur van 31 graden is het heerlijk toeven. De sfeermuziek en de kleine groepjes van maximaal acht personen zorgen ervoor dat u zich bij ons zeker thuis zult voelen.

 

Een les duurt 30 minuten.

 

Inschrijven

Afzwemdata